Gode grunde til at lave en personlig lydbog

En personlig lydbog eller lydfortælling giver en række fordele, som det at skrive en bog ikke kan konkurrere med.

1. Din person indkapsles i ord og tale

Lydbogen giver ikke bare et billede af dét, du fortæller om. Når vi lærer mennesker at kende, så lytter vi ikke kun til hvad de siger, men også hvordan de taler. Man for en helhedsfornemmelse af en person, som kun meget dygtige skribenter kan bringe med sig meget præcist ned i sin tekst.

2. Det er en formidlingsform der tilgodeser de yngste i familien 

En anden stor fordel ved lydbogen er, at særligt børn holdes længere fokuseret på en god historie, når den ikke fængsler dem til sofaen. Det lydbårne medie – radio, lydbøger og det nyeste format podcast – har i de seneste år fået et stort ryk frem. Og særligt unge lytter til mange hundrede timers lydfortælling om året.

Det skyldes, at man lytter og husker bedre, når kroppen kan arbejde imens.

3. Lydbogen lægger op til tematik

Lydbogen eller lydfortællingen som format lægger op til at fokusere dine historier i tematikker. Det giver ikke blot lytterne et godt overblik men giver måske også dig selv en aha-oplevelse, når du begynder at opdage mønstre og røde tråde du ikke så før.

4. Fortællingen glider lettere, når man fortæller mundtligt

Nogle mennesker er naturligvis dygtige med en pen i hånden og har måske ligefrem levet af at skrive gennem livet. Men for langt de fleste giver det at fortælle sin historie mundtligt til en anden et bedre flow og en god ide om, hvor fortællingens højdepunkter ligger.

5. Du undgår indforståethed i fortællingen

Når du fortæller din historie til en person, der ikke kender dig eller din familie på forhånd, så kan vedkommende hjælpe med til at fortællingen ikke bliver indforstået og svært at få noget ud af for andre.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *